Технология

Проектите са разработени за сглобяеми и монолитно строителство къщи !!!
(В описанието на всеки проект е написано като какъв тип е разработен проектът.)

ТЕХНОЛОГИЯ ЗА СГЛОБЯЕМИ КЪЩИ:

1.Дървени къщи с дървена конструкция

Сглобяемите къщи се изработват върху готов фундамент.

Външните и вътрешните стени на сглобяемите къщи са изработени от дървена конструкция, в която има изолация от минерална вата. От двете страни се закрепват OSB плочи. От вътрешната страна се монтира гипс картон, а от външната – парозащитна мембрана, топло и хидроизолация. Външно се довършват с различни видове мазилки, камък или дърво.
Покривът на сглобяемите къщи се покрива с материали според предпочитанията на клиента – керемиди, битумни керемиди, ондулин и др.
Подови покрития – в санитарните пощения – теракот, а в останалите , отново според предпочитанията на клиента – натурално дюшеме, ламинат или паркет.
Дограмата на сглобяемите къщи може да бъде изпълнена от дърво, пластмаса или алуминий.
Електрическата и водопроводната част се изпълняват съобразно международните нормативи.

Детайлите от дърво са термообработени и импрегнирани против плесени и гъбички и са пожароустойчиви.
Сглобяемите къщи са подходящи за целогодишно обитаване. Цялостният монтаж се изпълнява от фирмата и при желание на клиента – до ключ.  Къщата може да се произведе от нас, но монтажът да е от оторизирана фирма със съответните лицензи.

2. Сглобяеми къщи с дървена или метална конструкция с магнезиеви плоскости

Конструкция
Конструкцията се изгражда на място от масивни дървени греди с размери 10/10см включително и преградните, като сечението на външните стени е 20см, а сечението на вътрешните 15см.


Външни стени и фасада
За разлика от повечето сглобяеми къщи на българския пазар, за които се използва гипсофазер или OSB за външна обшивка на стените, ние използваме магнезиеви плоскости, които доказано са много по- здрави от всички останали материали. След магнезиевата плоскост се полага 5см стиропор като крайният завършек може да бъде драскана, влачена мазилка или по избор на клиента.

Покриви
Покривите също биват изграждани с магнезиеви плоскости, а крайният завършек е със стандартни керамични керемиди или по избор на клиента и в зависимост от проекта.

 


Вътрешни стени

Вътрешните стени представляват 2 пласта гипсокартон, изолирани с 10- сантиметрова минерална вата и положена гладка шпакловка.

Подови настилки
Всички подови настилки представляват 2см фибран и върху него ламиниран паркет. Можем да поставим и друг вид подова настилка, като в този случай цената подлежи на промяна.

Дограма
Дограмата е ПВЦ бяла. Можем да поставим и други цветове ПВЦ дограма или дървена по желание на клиента, като в този случай цената подлежи на промяна.

Врати
Вътрешните врати са МДФ, а външната е метална блиндирана.

Баня и тоалетна
Банята и тоалетна са оборудвани с фаянс и теракот.

Всички материали, използвани при производството на дървени сглобяеми къщи отговарят на изискванията на БДС и EN.

3. Монолитно строителство

Този тип строителство е най- широко разпространен и материалите за изграждането на този тип строителство има най-малко транспортни разходи (поради факта, че строителните складове с материалите са на всякъде).

 Основната конструкция е стоманобетон, изграждат се кофраж, плочи, колони, детайли и фасадни решения. Външните и вътрешните стени се изпълняват с тухли (или с гипсокартон – по желание на клиента). Процесите при строителството имат по-дълъг технологичен процес за изпълнение (мокри процеси).

Животът на този тип строителство е с дълъг живот и търпи обновяване и поддръжка с цел удължаване животът на къщата.